Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Garancia

A mesterkozpont.hu oldalon forgalmazott minden termék rendelkezik a 151/2003. (IX. 22.) Kormányrendeletben meghatározott garanciával, illetve garanciaidővel, melyek részletes feltételeit az adott termékhez tartozó garancialevél tartalmazza. A szerelvenybolt.hu viszonteladóként közvetlen garanciát, illetve jótállást nem ad, azt minden esetben az adott termék gyártója a saját, illetve a vele szerződéses viszonyban álló partnereken, szervizeken keresztül biztosítja.

A garancia érvényesítése

Garanciális igény felmerülése esetén a pontos teendőket a garanciajegyben/jótállási jegyben megfogalmazott jótállási, illetve garanciális feltételek határozzák meg. Minden garanciális igény esetén a termék gyártója, illetve a vele szerződésben álló szervizpartner vizsgálhatja azt, hogy a használat rendeltetésszerű volt-e, illetve megfelelt-e a jótállási jegyben meghatározott feltételeknek. Jótállási jegyet nem áll módunkban pótolni, és az kizárólag a termék megvásárlását követően kiállított számlával együtt érvényes. Ezért kérjük, hogy az átvételt követően mindkettőt őrizze meg!

Amennyiben egy termékhez nem tartozott garanciajegy, úgy a mesterkozpont ügyfélszolgálati munkatársai készséggel segítenek a garanciális, illetve jótállási igény bejelentéséhez és érvényesítéséhez szükséges gyártói, forgalmazói, illetve szerviz információk beszerzésében.

A vásárlók jogai garancia esetén

 • A használat során bekövetkezett meghibásodásokra a termékhez mellékelt jótállási vagy garanciajegyben leírtak érvényesek.
 • Jótállási igény esetén a vásárló díjmentes javítást kérhet.
 • Amennyiben a termék a vásárlást követő 3 napon belül hibásodott meg úgy, hogy nem mutathatók ki a garancia érvényesítését kizáró tényezők (ld. alább), a vásárló kérheti azonos típusú új termék cseréjét. A cserének feltétele továbbá, hogy az eredeti csomagolás, illetve minden, a termékhez tartozó okmány rendelkezésre álljon. Ha cserére egyéb oknál fogva nincs lehetőség (például az adott termék volt az utolsó darab), úgy a vásárlónak joga van elállni a vásárlástól, és visszakérheti a vételárat.
 • A garanciális igény érvényesítése során szükséges oda-vissza szállításról a vásárlónak kell gondoskodnia. A helyhez kötött készülékek esetében (pl.: kazánok, bojlerek) a garanciajegyben rögzített szakszerviz vizsgálja meg a készüléket a helyszínen.

A garancia és javítás során alkalmazott határidők

 • A jótállás időtartama minden esetben a vásárlás napján kezdődik, kivételt képeznek ez alól azok a termékek, melyek garanciajegyében ettől eltérő időpontot – például a szakember által igazolt beszerelés napját – határozzák meg.
 • Amennyiben a termék garanciális javításra kerül, úgy a jótállás ideje a szervizben töltött idővel meghosszabbodik abban az esetben, ha a javítás megtörtént.
 • A vásárló a garancia ideje alatt észlelt hibát a legrövidebb időn belül köteles jelezni a garanciajegyben található elérhetőségeken, ennek elmulasztása esetén a hibából adódó károk a vásárlót terhelik.
 • A termék vagy annak jelentős részét érintő cseréje esetén a garancia időtartama a teljes termékre vagy annak jelentős részére vonatkozóan újrakezdődik.

A garancia érvényesítését kizáró tényezők

A garancia érvényesítésének szükséges feltétele, hogy a termék használata a garanciajegyben meghatározott előírásoknak megfeleljen, mely minden termék esetében általános és speciális előírásokat tartalmaz. A garanciális igényt a garanciát nyújtó fél általánosságban elutasíthatja, amennyiben:

 • az előírás ellenére a beszerelést nem szakember végezte,
 • a használat nem volt rendeltetésszerű,
 • a terméken átalakítás történt,
 • a hiba természetes elhasználódás eredménye,
 • a számla utólag módosításra került,
 • a hibát elemi kár, természeti csapás vagy egyéb rongálás okozta, illetve váltotta ki.

Szállítási garancia

A mesterkozpont.hu rendelkezik a szállításra vonatkozó értékbiztosítással, így egy esetleges sérülés esetén fedezzük a kárt, melynek elengedhetetlen feltétele, hogy a csomag átvétele során a sérülésről jegyzőkönyv készüljön.